Rabu, 18 Januari 2017

Home » , , , » Jihad mencari duit poket

Jihad mencari duit poket


Teks by Kakyong Habibah
Picture : edited by Kakyong Habibah

Jihad mencari duit poket

Dulu, 6-7 tahun dulu.. masa Acik masih sepenuh masa dok rumah & tak menjana income.
Setiap hari pasti akan ada juga terdetik rungutan dalam hati. Walau tak dizahir dengan kata-kata , tapi rungutan & memendam tu membuat jiwa & emosi tidak tenang.


Biasa kan.. bila kita dok rumah., ngadap kerja rumah. Ngadap ragam anak2 yang masih kecil, memang penat. Dari seawal pagi hinggalah ke lewat malam.

Lebih lagi bila ada anak yang masih dalan proses nak adjust waktu tidur.. 2-3 pagi pun mata nya masih segar bugar.

Tapi yang ibu ni, dah layu dah.. exhausted emosi & fizikal. Walau tak berkerja di pejabat, tapi kesannya sama ja.. tetap letih bila tak cukup rehat, mudah la mood swing, mudah jer hangin ribut.

Tak amik supplemen ke?
 Takde bajet. Bukan tak teringin. ðŸ˜ðŸ˜‘😐
Nak meniaga pun tak reti masa tu.
Jadi pendam jer lah.




Duta Qaseh Gold , Ustaz Haslin dengan Qaseh Gold New Look 2017 , Teh rerama & Teh Hijau plus Ana Edar

Syukur lah selepas join dropship Edymart.
Dapat berkenalan dengan cikpuan Zalina Bte. Zulkapli , my 1st leader dalan Qaseh & di guide oleh tuan Mohd Syahril , la ni my immediate #LeaderTeamQMN .

Dapat la amalkan suplemen #QasehGold . Tu pun belajar faham berdikit2.
Kemudian susulan dari amal Qaseh, Acik belajar lagi cara menjaga pemakanan & adapt dengan pemakanan alami/semulajadi.


Alhamdulillah.. selepas 4 tahun lebih, jiwa tak memberontak macam dulu dah. Acik insof dah, tak guna merungut bila badan letih. Apa yang penting cari ikhtiar untuk jadi lebih cergas.

Syukur ada income dengan bisnes qaseh.
Selain dapat support diri sendiri untuk amal qaseh, Acik ada juga duit poket untuk beli makanan yang sihat untuk famili.

Alhamdulillah, terima qaseh #AnaEdar

P.s
Buat ibu2 yang sepenuh masa di rumah & takde duit poket sangat, suka Acik nak kabo ni,
Nak sihat & cergas memang kena jihad.
Jihad bisnes. Jihad dapatkan income @ duit poket & jihad menjaga kesihatan tubuh badan ,emosi dan fizikal.
Jangan takut membuat keputusan.
Dari rumah pun boleh berbisnes, asal ada kemahuan.

Adakah anda surirumah yang macam Acik dulu?!
If yes, meh pm tepi jika mahu dibantu.

Jika anda yang membaca post ni, ada kenalan yang seperti acik yang dulu.. tolong sampai2 kan ya.

Hubungi kakyong di WA #0189527725 "berminat bisnes Qaseh"








Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...