Jumaat, 20 Oktober 2017

Sakit lutut hingga susah nak duduk antara 2 sujud




Nak citer.
Balik dari Hq Ana Edar  pada tengah malam sabtu lepas (14 Oktober 2017)
Acik dapat hadiah 'sakit lutut'.. 😅

Alkesahnya, seat dalam koc tu kami dapat seat yang depan sekali. Kalo seat kedua & tengah , kan ada tempat letak kaki. Bila ada tempat letak kaki, kaki boleh la rest elok2.

Ditambah dengan suasana kesejukan dalam tren, memang menambahnilai keuzuran lutut ku.

Serius, dah lama tak dapat sakit lutut ni.
Nak berjalan tu masih boleh. Tapi nak bengkokkan memang sakit.
Time solat - part seksa sekali bila nak duduk antara 2 sujud dan tahiyyat. Sakit nya memang boleh mengalir air mata.

Dari Ahad pagi tu Acik ambil 1 teguk Qaseh Premier setiap 4 jam.

Asbab demam semalam (hari Rabu), Acik telan Qaseh Premier seteguk setiap jam. Kikikii.. ni memang desprate nak 'bangun' dari perbaringan kekdahnya. 😂 I need energy.. Alhamdulillah Qaseh Premier provide me the best energy that i need. Plus 3 liter air bancuhan pati kristal sole.

Effect lain nya - solat maghrib tu Acik perasan, masa duduk antara 2 sujud tu, dah tiada rasa sakit. Elok jer letak lutut masa duduk Tahiyat. Syukur sangat.

Alhamdulillah.. 2 nikmat sihat Allah beri semula. 😍😢😭

Ingatkan akan ambil masa lebih lama sebelum lutut benar-benar pulih. S

Alhamdulillah, Syukur ada Qaseh Gold Premier yang diperkaya dengan kalsium tulang ikan semulajadi. Sakit lututku sudah pulih. Tiada lagi lagi rasa ngilu mahu pun mencucuk-cucuk.

Lebih bagus amalkan Qaseh Premier bersama dengan Pati Kristal sole  untuk masalah sendi & tulang.

==


..
#TestimoniQasehGoldPremier
#sakitlutut
#KakyongHabibah
#StokisQasehGoldIpoh






untuk pesanan boleh klik Contact


disclaimer :
Kesan pengambilan Qaseh Gold Premier adalah bergantung kepada tubuh masing-masing.
Jika tubuh kita tak pernah amal makanan kesihatan dan ada banyak masalah lain, proses keserasian mungkin akan mengambil masa.





Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


TUTORIAL CREATE ID INSTAGRAM BARU





Rule umum Iinstagram (IG)

1. 1 akaun IG = 1 email akaun

2. 1 apps Ig boleh buka 5 akaun IG

3. Profile IG - ada 2
Iaitu personal & profile business

4. Post di IG boleh kita link kan ke Fb personal (ig personal) , FB page (ig business) , twitter , tumblr ,




Ini layout bila kita ada banyak IG akaun. Dalam 1 apps IG sahaja boleh buka sehingga 5 IG id. Tak perlu nak log in log out .



Utk create id baru .

Klik + Add Account

























Klik sign up .. sebab kita nak create IG baru.





















Klik pd Sign up with email or phone no








Masukkan email baru. Email yg berbeza dari IG yang sebelum ni.
Kalau tiada email baru . Create akaun email baru dulu.. boleh create di yahoo @ gmail


Sebaik selesai create akaun email.  Kemudian masukkan email. Kakyong guna email baru untuk id g by gojes ipoh.. ni contoh.

Ya.  Nama email & nama id IG  biar sama, supaya kita mudah ingat. (option sahaja) - pesanan masyarakat untuk yang suka pada kekemasan dan kesamaan. :)












kemudian akan dapat seperti ini. 

masukkn full name / nama penuh id IG baru & password (sebaiknya yang strong)

. Klik next






Then masukkan id IG yang baru ke dalam kotak .
Yg ni kadang2 ade orang dah guna.. so pandai-pandai lah adjust..





Jiika tiada masalah dgn id & pw, dia akan register










Sampai ni.. nak klik pada Connect to Facebook pun boleh,
nak skip pun boleh.

Alang-alang kita ada ramai friend di FB, elok kita terus kan sahaja

















If klik connect to Facebook..
dapat mcm .. klik sahaja Follow All.



















Next step.. masukkan profile photo





.




Yang kyong bulatkan merah tu.. kalo nak jadikan foto tu sebagai 1 post.. jadikan ia biru.











Okeh. Dah siap 1 ig baru. Ni profile personal tau.  Next stages untuk tukar profile ke bisness.. kakyong buat sharing lain.














Perkongsian ini telah kakyong kongsikan untuk rakaniaga Ana Edar @ Qaseh Gold dalam grup whatsapp.



Sekian, semoga membantu.


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Jumaat, 6 Oktober 2017

Kucai vs daun bawang




Kucai oh kucai

Si aliya kata nak makan keteow.
Dia ambil kertas minta ibu tuliskan barang untuk dibeli.

Ibu senaraikan 3 barang sahaja
1 bungkus keteow
1 bungkus fishball
1 ikat kucai

Aliya kata tak kenal kucai camana..
Ibu pun bagi la gambaran.
Kalau tak tahu tanya dengan abang/pakcik kat kedai.

Kemudian Aliya pun pergi ke kedai dengan abangnya si Amin Fikri.

Hasil yang dibawa balik 
~ keteow sebungkus, fishball sebungkus, & seikat daun bawang.
😅😂😂😂

Si Fikri cakap pacik² kat kedai semua sibuk, yang sebenarnya susah betul nak twist anak teruna acik ni.. Banyak kali dah pesan, jangan segan bertanya... Tak boleh main agak², tak tahu mesti tanya..

Yang aliya pulak serah tugas pilih barang kat abang, dia sibuk kira duit lebih nak beli jajan.. ðŸ˜œðŸ˜œðŸ˜‚

Sesekala bagi peluang anak² beli barang.. Redo jer lah..
Daun bawang pun daun bawang lah.. Janji boleh makan keteow goreng.


#anakqasehJunior
#wahmibu3a


diatas adalah Tulisan saya di FB pada 10 April, 2016





Anda kenal mana satu daun kucai.. mana satu daun bawang.. ☺

Begitu lah, mendidik anak ini, perlu sabar. Mahu anak-anak belajar dan pick up, ibu perlu beri ruang untuk anak. Anak pasti akan buat silap, bila dia tak tahu, Jadi tanggungjawb kita untuk memberitahu yang betul.


catatan 15 Muharram 1439H @ 6 Oktober 2017
Kakyong Habibah
Ibu bekerja dari rumah
Stokis Qaseh Gold Ipoh




Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Khamis, 5 Oktober 2017

Resepi kopi halia bermineral




Nak minum kopi halia bermineral.?
.
Mudah sangat.
.
.
1-2 hiris halia
1 mug air panas
1 sachet #RinduCafe
2-3 titis #PatiKristalSole

.
.



Insya Allah, bagus untuk.yang kerap ada masalah #perutkembung#bloatedbelly
Rasa pun sedap & memberi tenaga.
Baik untuk melancarkan perjalanan darah..😍
.
.

Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...