Selasa, 8 November 2011

Home » , , , » Prestasi blog kakyong[dot]com© selepas pindah guna blogspot

Prestasi blog kakyong[dot]com© selepas pindah guna blogspot



Salam bahagia,


Lama kan tak paparkan angka-angka statistik blog kakyong[dot]com©


okay memula nak tunjuk @ paparkan angka-angka pelawat dan pageview sebelum berpindah semula guna blogspot. Open-mouthed smileSemua data adalah berdasarkan google analytic



Julai 2011 : Jumlah Pelawat 121,346 ; Pageview 220,833

bounce rate masih okay.. 


Ogos 2011 : Jumlah Pelawat  98,852 ; Pageview 159,965
 Nota : – tiada update entry sejak 11 Aug hingga 31 Aug 2011 (ada masalah nak online)


dalam tempoh tak online, & tiada n3 baru.. tapi jumlah pelawat masih hebat.. 



Sept 2011 : Jumlah Pelawat 45,728 ; Pageview 73,095

Nota :- bulan ini pun masih tiada entri baru dibuat.. hanya 1-2 hari di penghujung Sept 2011, baru dapat bersiaran.

Jumlah pelawat dan pageview Sept berkurang 1/2 daripada bulan Aug 2011.. 



dan sekarang, jom tengok angka bulan Oct 2011... hehhe... sangat ciput hokey...

berkurang 1/2 lagi daripada bulan Sept 2011... tapi time ni, bulan Oct 2011, dah pindah guna blogspot..


adoiii.. dasat sungguh bounce rate blog ku ini... saya akui saya dah sedikit M dengan blogging



Fakta yang bukan auta..

  • sejak berpindah guna blogspot semula - blog kakyong.com sudah tidak lagi berada di page pertama enjin carian google.. Insya Allah.. masa akan tentukan nya nanti.. pokok pangkal nya kena rajin.. Cool 1
  • sejak berpindah guna blogspot semula.. alexa rank blog juga semakin hari semakin merosot.. Eyebrow
  • sejak berpindah guna blogspot semua.. sudah tiada masalah spam... yang ni saya suka.. aman rasanya dapat berblog tanpa perlu nak buang banyak masa untuk buat maintenance. Brows
  • secara purata nya , blog kakyong.com kini menerima pelawat dalam range 500 +- untuk 1 hari..  Way To Go  mainly 80% pelawat adalah dari enjin carian -  masa berhosting dulu, pelawat dalam range 3k-5k sehari (mabeles kan...!!)
  • saya pulak semakin tak sempat nak buat review drama mahupun menulis sesuatu yang boleh dikongsi manafaatnya.. huhuuuhh.. suntuk sangat masa.. aci ke eh dok buat ulasan pendek pasal 'tampalan berita semasa' dari media elektronik.  Hmm yang sebenarnya saya suka fokus pada isu remaja & social dan masalah-masalah yang timbul rentetan dari remaja bebas ni..
  • kesimpulan : jika mahu trafik LEBAT.. mula lah berhosting dan belajar-belajar-belajar teknik berblog dengan cara yang betul.. 


lastly, PR dan alexa rank terbaru..





saya malas nak amik port sangat pasal Alexa rank nih.. hihihii.. memang dah jauh tersasar.. sebelum pindah dari wordpress (walaupun hampir 2 bulan tak online), alexa rank masih tak cecah 200k.. tapi tengok angka sekarang nih.. nampaknya memang dah semakin banyak blog yang hebat-hebat.. 

cuma yang saya suka adalah.. page rank sudah meningkat semula ke PR2.. sebelum ni jatuh ke PR1..



p/s
Terima kasih pada yang sudi singgah di blog kakyong.com nih... sudi2 lah tinggalkan komen, Insya Allah, saya cuba membalas singgahan kalian.







Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...