Isnin, 28 November 2011

Home » , , , » Review blog Lin Azlina - peminat stoberi

Review blog Lin Azlina - peminat stoberi




Salam bahagia,


Saya ni merancang untuk review sekurang-kurangnya 3 blog dalam 1 minggu... tapi rancangan tinggal rancangan sebab saya 'leka' dengan macam-macam hal lain.. huuuhh.. marahkan diri sendiri..






Kali ni saya review blog linazlina.com. Lin ni memang peminat strawberi (saya suka eja 'stoberi'.. rosak bahasa ehhh..) nerd


Lin menggunakan platform blogspot dan berdomain sendiri. thumbs up 


Jom tengok alexa rank lin... jangan terperanjat sebab saya sebenarnya dah printscreen 2 kali.. sekali pada 20 Nov dan yang terbaru hari ni 28 Nov 2011.. saja-saja nak buat perbandingan.. 









Alexa rank ni naik sikit jer.. rasanya biasa nih.. kalo 1-2 hari tak BW sure jadi macam nih... sebab blog saya  pun camni gak.. dok turun naik jer... tongue btw, ranking dalam Malaysia dah bertambah baik... 


Berat blog pulak.. lebih kurang blog saya jer.. saya pun tak reti nak beri cadangan yang bagaimana.. hihiii..  mungkin yang lain ada cadangan yang bernas.. 

tersilap pulak saya taip tarikh tu.. sebenarnya 28nov2011.. 



Dari segi layout memang dah comel dah.. dah mesra SEO.. cuma saya nak tegur sidebar yang 1st tu..




yang saya kotakkan biru tu.. sidebar pertama.. melurut sampai ke bawah... nampak tak seimbang dah blog tu.. senget dah.. hehehhe.. so sebaiknya, imbangkan sidebar 1 dan sidebar 2 tu.. bior le sama panjangnya... nampak tak comel pulak kan... so harap dapat kemaskan susun atur sidebar tu yer... winking


Dan satu lagi, pelbagaikan n3 perkongsian.. rasanya ada banyak n3 perkongsian yang Lin boleh buat.. sebab saya perasan Lin banyak join contest.. orang muda mesti banyak pengalaman dan cerita yang boleh dikongsikan.. rock on!






Akhir sekali., saya nak request Lin buat tutorial.. camana nak kaedahnya nak tampal widget Google+ ni kat blog.. comel lah pulak sebab dia boleh circulate mesej yang di diupdate di google+.. thumbs up


Yang ingin berkenalan dengan Lin.. sila klik header blog Lin di atas tu jer...



..
JOm join segmen rerama berterbangan
..







Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...