Khamis, 2 Februari 2012

Home » , , , , , » Cara dapatkan link post di FB, twitter dan google+

Cara dapatkan link post di FB, twitter dan google+




Salam bahagia,


Secara asasnya, untuk  link bagi post di FB, twitter dan google+ adalah tersimpan di bahagian date/day/time.


Untuk lebih mudah.. tengok gambor jer lah..


cara untuk dapatkan link post di google plus


ini untuk google+ , jika anda ada google plus account, maka jika anda tekan buttonshare +1 tu, post akan di share ke profile anda. Belum daftar dengan google plus...?? klik ajer kat SINI.




hanya right klik dan 'copy link address'.. 

contoh +1 link yang di atas adalah
https://plus.google.com/106934365023714575294/posts/DzNGZqvaeH7
https://plus.google.com/106934365023714575294/posts/UgGLM1tVqLN




cara untuk dapatkan link post di twitter


klik pada hours/date, kemudian right klik dan copy link address

contoh link twitter yang diatas adalah

https://twitter.com/#!/Ibu3A/status/164650490611769344
https://twitter.com/#!/Ibu3A/status/164650349330825217



cara untuk mendapatkan link post di FB



klik pada item yang dikotak ungu, right klik dan copy link address

 contoh FB  link untuk yang di atas  adalah 

https://www.facebook.com/kakyongdotcom/posts/101343566658108
https://www.facebook.com/kakyongdotcom/posts/299761050073432



Mudah jer kan... selamat mencuba. 


..






Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...