Jumaat, 20 Oktober 2017

Home » » TUTORIAL CREATE ID INSTAGRAM BARU

TUTORIAL CREATE ID INSTAGRAM BARU





Rule umum Iinstagram (IG)

1. 1 akaun IG = 1 email akaun

2. 1 apps Ig boleh buka 5 akaun IG

3. Profile IG - ada 2
Iaitu personal & profile business

4. Post di IG boleh kita link kan ke Fb personal (ig personal) , FB page (ig business) , twitter , tumblr ,




Ini layout bila kita ada banyak IG akaun. Dalam 1 apps IG sahaja boleh buka sehingga 5 IG id. Tak perlu nak log in log out .



Utk create id baru .

Klik + Add Account

























Klik sign up .. sebab kita nak create IG baru.





















Klik pd Sign up with email or phone no








Masukkan email baru. Email yg berbeza dari IG yang sebelum ni.
Kalau tiada email baru . Create akaun email baru dulu.. boleh create di yahoo @ gmail


Sebaik selesai create akaun email.  Kemudian masukkan email. Kakyong guna email baru untuk id g by gojes ipoh.. ni contoh.

Ya.  Nama email & nama id IG  biar sama, supaya kita mudah ingat. (option sahaja) - pesanan masyarakat untuk yang suka pada kekemasan dan kesamaan. :)












kemudian akan dapat seperti ini. 

masukkn full name / nama penuh id IG baru & password (sebaiknya yang strong)

. Klik next






Then masukkan id IG yang baru ke dalam kotak .
Yg ni kadang2 ade orang dah guna.. so pandai-pandai lah adjust..





Jiika tiada masalah dgn id & pw, dia akan register










Sampai ni.. nak klik pada Connect to Facebook pun boleh,
nak skip pun boleh.

Alang-alang kita ada ramai friend di FB, elok kita terus kan sahaja

















If klik connect to Facebook..
dapat mcm .. klik sahaja Follow All.



















Next step.. masukkan profile photo





.




Yang kyong bulatkan merah tu.. kalo nak jadikan foto tu sebagai 1 post.. jadikan ia biru.











Okeh. Dah siap 1 ig baru. Ni profile personal tau.  Next stages untuk tukar profile ke bisness.. kakyong buat sharing lain.














Perkongsian ini telah kakyong kongsikan untuk rakaniaga Ana Edar @ Qaseh Gold dalam grup whatsapp.



Sekian, semoga membantu.


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...