Khamis, 15 Disember 2011

Home » , , » Terima Kasih DenaiHati & kawan-kawan untuk projek 2 tahun lalu

Terima Kasih DenaiHati & kawan-kawan untuk projek 2 tahun lalu




Salam bahagia kawan-kawan,


Beberapa hari juga saya tidak menjengah ke blog DenaiHati.. jadi hari ni saya singgah ke sana, membaca n3 tentang pengalaman beliau di  Burj Khalifah.

Sambil-sambil tu saya pun mengelewor membaca n3 lama beliau pasal gali lubang tutup lubang... dan tetiba saya nampak n3 ini Mari sama-sama kita bantu KAK YONG, yang ditulis 2 tahun lalu.
Melihat tajuk ajer sudah buat hati saya tersentuh, ini kan pula membaca n3 dan niat murni Denaihati dan kawan-kawan blogger yang lain.


Ya betul, 2 tahun lalu, saya memang bermasalah.. laptop saya rosak, masa tu saya guna laptop ACER, skrin dan hardisknya yang rosak.. banyak kerja yang tergendala.. beberapa job akaun terpaksa saya tolak kerana tiada laptop @ PC untuk membuat kerja. Hampir 3 bulan tidak dapat online. Kehidupan masa tu macam biasa,  tidak lah mewah, setara sahaja hidup kami sehingga saat ini pun. Bila tiada pendapatan dari membuat akaun, ade lah 1-2 hutang yang tertunggak.. Masa tu, saya pun memang sudah tidak bekerja. Memang mengharap dari pendapatan online dan membuat akaun ajer.


Rezeki saya dari projek mega yang diinisiatifkan oleh Sitisifir dan MommyLyna, sebahagian daripada telah saya gunakan untuk membeli lappy che biru yang sedang saya gunakan sekarang ini. Saya beli guna 'duit plastik cap rimau,' di PC fair tapi seminggu lepas tu saya langsaikan sebahagian guna duit kutipan.





kredit doodle comel : Yasmin Aris



Sebenarnya Sitisifir ada beri kan saya senarai semua nama yang menyumbang untuk projek tersebut. Ada yang saya kenal dan ada yang saya tak kenal.. ada yang saya cuba jejak.. tapi serius tidak pernah terpikir bahwa Denaihati & kawan-kawan blognya juga turut serta.. Terima kasih itu sahaja yang mampu saya ucapkan. Tanpa bantuan semua, mungkin 'hayat' saya di dunia online dan berblog mungkin dah lama berkubur.


Walau sudah hampir 2 tahun berlalu, tapi saya tak pernah lupa dengan jasa baik kawan-kawan yang membantu.. Anda memang hebat dan pemurah. Saya sentiasa mendoakan Allah memberi kalian rezeki yang melimpah-ruah walau dalam apa jua bentuknya. Saya mungkin tidak mampu membalas kebaikan kalian dalam bentuk wangringgit, namun mungkin mampu dalam bentuk yang lain.


Apa perasaan saya tatkala Sitisifir email saya dan beritahu yang mereka ada buat kutipan.. saya memang menangis dan terasa amat terharu.. dalam sepi saya selama hampir 3 bulan, rupanya ada teman yang sudi buat projek sebegini untuk saya. Sitisifir sebenarnya mahu membuat kejutan untuk saya, tapi dia yang terkejut sebab pada awal DEc 2009 saya dah online.. baca n3 di SINI dan SINI.


sekian.. *hati saya dilambung rasa terharu.*


..
..









Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...