Sabtu, 30 April 2011

Home » , , , , , » Royal Wedding - Perkahwinan diRaja Britain selepas 30 tahun

Royal Wedding - Perkahwinan diRaja Britain selepas 30 tahun

 

 

Salm bahagia,

 

Sempat la layan live-streaming RoyalWedding di USstream.. bukan selalu kan..dulu last royalwedding masa Lady D (Julai 1981)

 

44,000 viewer on air.. tapi laju jugak.. ade la tersekat-sekat sikit.. tapi berbaloi la untuk tontonan-live (lebih lagi dengan kelajuan streamyx ku yang semput2 ini).. Winking smile toward the end to tinggal 38,000 viewer.. mungkin sebab majlis ni dragging sangat.. tak larat nak tunggu… huhuuu

 



 

Putera William kahwini Kate Middleton
2011/04/29


LONDON: Putera William dan Kate Middleton berkahwin di Westminster Abbey sebentar tadi dalam majlis diraja yang disiarkan ke seluruh dunia.
Sebelum upacara melafazkan ikrar, Middleton, "rakyat biasa" pertama yang akan berkahwin dengan seorang putera yang hampir dengan takhta dalam tempoh 350 tahun, berjalan perlahan sambil disaksikan hadirin seramai 1,900 orang.

Ketika mereka bertemu di altar, William membisik sesuatu kepada Middleton dan beliau tersenyum.

Pasangan itu dikahwinkan oleh Ketua Biskop Canterbury, Rowan Williams.
“Saya mengisytiharkan mereka sebagai suami isteri," katanya.
Middleton memakai baju pengantin sutera dan satin serta tiara yang dipinjamkan Ratu Elizabeth dan cincin pertunangan yang pernah dipakai ibu William, Puteri Diana.
Ratu Elizabeth serta kerabat diraja lain, David dan Victoria Beckham, Elton John serat Perdana Menteri, David Cameron, adalah antara orang kenamaan dan selebriti yang hadir. - Reuters

source : berita harian online

 

 





 



 

Nak tengok lagi gambor-gambor perkahwinan ni.. buleh klik link INI.. dan SINI

 



 

Beribu2 orang Britain mengerumuni Istana untuk melihat acara di balkoni… Winking smile kalo seramai ni gamaknya dema buleh nampak ker acara kat balkoni tu… Smile with tongue out

 

Jom layan gambor perkahwinan Lady Diana pada JUlai 1981… mana lagi meriah..

Ibu suka majlis perkahwinan Lady D ni.. sebab masa ibu melihat majlis ni, ibu baru 9 tahun.. tahu ajer lah, mata budak 9 tahun, apa yang dilihat semuanya cantik dan indah...

 







 

actually I miss the kissing part , so layan jer la gambor yang ni… printscreen ajer kan.. so kualiti pun hampeh jer la..

 



 



 

so, nak tengok lagi gambar-gambar royalwedding of the year ni, sila ke beautifulnara dan andyhowtt, gambar cantik2 sangat dan sangat clear… Thumbs up

 

lastly, antara tetamu kehormat Winking smile

 



 

 

salam kasih sayang,


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...