Selasa, 26 April 2011

Home » , , , , , , , , » Aksi Fikri dan kawan-kawan Taski ABIM tarik tali

Aksi Fikri dan kawan-kawan Taski ABIM tarik tali

 

 

Salam bahagia,

 

tarikh kejadian : 16 April 2011

Tempat : Padang Utama Institut Pendidikan Guru (IPG) Ipoh, ULu Kinta

 



sebelum tarik tali, kita makan dulu…. kang takde tenaga, camana nak menang…!! Winking smile

 

Gambar untuk sesi memanaskan badan.. boleh tengok kat sini >> aksi fikri dan kawan-kawan di padang

 

Masa untuk berAKSI…. layan gambor jer lah yer..

 

.



 



Anak-anak ni sebenarnya masih belum bersedia bila wisel dimulakan.. kesian betul kan ‘achor-kid’ tu… dah le dia tak ready nak pacakkan kaki dia..  ibu wonder juga adakah cikgu tak perasan, anak2 belum sedia lagi… tapi ibu malas lah nak ‘bising-bising’.. bising2 dalam blog jer… Smile with tongue out

 



 



yang ini 2nd round untuk tarikan ke-4 (sebelum sudah 3 kali, tapi fikri dapat peluang yang ke-4 jer..).. nampak anak-anak lebih bersedia…

 



 



 

Nasib memang tak menyebelahi anak-anak Taski Asy-Syakirin.. daripada 4, depa menang 1 ajer.. yang last ni pun kalah.. Abang Fikri lah ni tak tarik betul-betul.. ibu boleh nampak dari jauh, memang tak tarik betul-betul… Smile with tongue out

 

Lepas dah keluor padang, ibu tanya kenapa abang tak tarik betul-batul… jawapan Fikri “cepat la ibu, abang nak kencing ni…” sambil terlompat-lompat menahan…  hehehhe… apa lagi sesi berkejar ke toilet la… Winking smile

 



 

Ini anak-anak dari Taski As-salam.. ibu memang tabik habis dengan coach nya dan cikgu nya sentiasa pastikan anak-anak bersedia sebelum wisel mula di tiup… anak2 taski As-salam ni dapat tempat ke-2 untuk acara tarik tali ni.

 

Ni kata2 semangat yang coach nya dok launh-laung  :

Siapa kuat?” “Kami kuat!!” “Siapa nak menang?” “Kami menang!!”



Selalunya dalam sukan, memang harus diterapkan rasa positif macam ni.. teringat pulak masa zaman suka di maktab (MRSM Terendak) dan di matrik (MRSM Kulim).. walau ibu ni jadi penyokong & tukang sorak jer.. tapi semangat nak menang tu menebal… tetiba rindu pulak saat tu.. erkkk ( 20 tahun dulu tu…)  macam-macam jingle berupa kata-kata semangat yang disorakkan/dilagukan pada tiap acara… semangat betul… Open-mouthed smile

 



Ini lah juara untuk acara tarik tali.. Taski Al-Hilai, Gunung Rapat… Smile cikgu nya pun semangat kan… Winking smile pasukan ni coach nya simple jer.. tak la stylo macam taski yang satu lagi tu… tapi semangat cikgu dia tu.. memang terBAEEKK.. Smile

 



 

dah penat tarik tali… apa lagi.. makan la… Smile



 

Bye.. jumpa lagi.. nanti ibu sambung citer Fikri bersukan lari pantas pulak yer… tunggu….

 

 

p.s

peminat Asmara… standy.. countdown .. kurang 12 jam lagi sebelum Asmara 2 episod 8..

 

tta

salam kasih sayang,

 


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...