Jumaat, 6 Januari 2012

Home » , , » Review untuk segmen BlogWalking Mialiana.com

Review untuk segmen BlogWalking Mialiana.com




Salam bahagia,


Ini hanya sedikit review dari segmen pencarian blogger aktif oleh blog Mialiana.com


klik untuk ke link 


Saya baru 1-2 hari ini berpeluang untuk blogwalking menggunakan list link Blogger Aktif yang Mialiana sediakan. dan apa yang dapat saya rumuskan :


  • saya rasa terlalu lambat loading blog untuk membuka 5 blog (sekali tekan link group akan keluor 5 link blog). Lappy saya tak boleh buka banyak tab.. so bila masuk ke blog Mia, saya harus pastikan hanya blog Mia & email sahaja yang ON.. jadi bila dah buka 5 blog = 5 tab, jadi jumlah tab yang terbuka adalah 7.. bercinta nak tunggu loading.. terasa buang masa sedikit di situ
  • dan jadi terkena kejutan bila tetiba jadi bingit dengan blog yang letak lagu tu.. bayangkan jika 3 daripada 5 blog tu ada lagu.. hampeh jer rasa.. rasa nak pangkah jer.. walau ada alternatif dgn off kan sound lappy saya.. tapi saya memang tak suka blog yang letak lagu ni.. loading berat & terganggu dengan musik yang tak kena dek telinga.. jenuh pulak nak cari butang 'stop'.. 
  • ada blog yang langsung tak update blog walaupun sudah 5 hari.. jika dah join list blogger aktif, jadi be-like-one okay... berusaha lah untuk update blog at least 2 hari sekali.. 1 minggu at least ada 3 entri.. rasa rugi jer tunggu loading blog, tengok entri yang sama jer.. 
  • saya kurang suka tinggalkan komen di shoutbox.. tapi kan jadi hangin juga bila kotak komen nya, dah le ada WV (word verification) pastu moderated pulak.. jika dah letak WV tu, tak payah lah moderated.. pilih salah satu sudah la..

cukup lah setakat tu jer komen saya... sekian, terima kasih.


Saya suka BW, tapi kalo camni gaya BWnya.. dengan blog yang tak berupdate, loading lambat saya rasa rugi jer.. baik saya blogwalking ke blog yang dalam bloglist saya ajer..



p/s
Maaf ya Mia.. kakyong tahu Mia dah buat yang terbaik.. tapi kemampuan lappy kakyong ni terbatas & keseronokan nak BW jadi 'ke laut'.. tangok lah jika keseronokan tu datang kembali, kakyong akan mulakan kembali penjelajahan guna list blogger aktif Mia tu.. segmen ni memang bagus sebenarnya.. dapat kenal karenah blog blogger.. 


..

saya menjemput rakan dan kenalan blog untuk menyokong dan sertai contest & giveaway ibu sihat anak riang. terima kasih.





..












Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...