Ahad, 6 Mac 2011

Home » , , , » Diari ibu : Letih menguruskan kenduri

Diari ibu : Letih menguruskan kenduri

 

 

Salam bahagia,

 

Dah lama kat rumah kami ni tak mengadakan kenduri. Kali ni kenduri pertunangan adik no7. Hmm, rasa macam sedikit kelam-kabut.. tapi ibu cool jer…

 

Kadang2 bila kita cuba sangat nak campur tangan, nanti jadi macam lain, jadi kita follow the flow ajer lah. Ikut ajer lah, mana2 yang kurang tu kita pejam mata & buat2 seolah ia bukan lah perkara besar. Winking smile Lagipun sedikit kekurangan tak seharusnya mencalarkan keseluruhan majlis kenduri.

 

Asalnya, ibu ingat ibu jadi ‘nasi tambah’ jer lah.. tolong sana sini sikit-sikit.. sudahnya, ibu pulak yang kena jadi tukang masak.. hmm, tukang masak yang dinanti hanya sampai jam 1 pagi… hoohooo…. aduhai lah adik. Nanti kenduri kahwin, sila lah simpan duit banyak2 yer.. kita buat catering ajer lah..

 

Kalo tak mo buat catering.. simpan jugak duit banyak2 & cukup segala bajet yer… bagi segala bajet & perancangan pada mak ayah yer.. Sila lantik ajk bertugas.. siapa yang tukang masak, siapa yang tolong kemas rumah, siapa yang tolong hias rumah, siapa yang siapkan kelengkapan utk buffet, siapa yang jadi runner (runner kena ade 2-3 orang yer)… siapa yg nak uruskan khemah dsb.. Smile

 

Walaupun kenduri ni hanya kecil-kecilan, tetamu tak sampai 100 orang… tetapi kalo tak cukup kakitangan.. memang letih.. rasa nak tercabut kaki berdiri.. urat belakang pun rasa nak terkehel.. bukan nya apa, sebab kakyong mu ini bukannya muda lagi.. dah tak gagah nak buat kerja banyak2.. tak menang tangan nak cover 2-3 kerja sekaligus. Smile with tongue out

 

sekian, bebelan hari ni..

ditaip pada jam 2.30 pagi.. badan letih tapi mata tak mau pejam..

 

 

salam kasih sayang,


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...