Isnin, 14 Mac 2011

Home » , , , , , , » Makan-makan di rumah baru MakNora

Makan-makan di rumah baru MakNora

 

 

Salam bahagia,


 

Malam minggu yang lepas (malam hari sabtu le), dah lepas maghrib pun.. masa tu en ayah tengah memasak nasi goreng di dapur..  Thumbs up heheh.. sesekala best jugak kan bila en ayah yang memasak  Winking smile

 

Pukul 8 lebih MakNora (adik en ayah aka adik ipar ibu) menelefon, ajak kami datang makan2 ke rumah nyer… Ibu ni memula cuak juga, apsal la selalu jadi camni.. last minute baru nak call.. Smile with tongue out tapi kami bersiap2 jugaklah. Lagipun dekat ajer rumah makNora dengan rumah kami. Cuma yang lucunya, jenuh kami berpusing2 mencari rumah makNora.. ingatkan en ayah tahu rumahnya kat mana.. sampai Fikri dah naik bosan & ajak balik rumah… kihkihkih..

 



 

Ini kiranya majlis makan2 pertama lah di rumah MakNora sejak MakNora sekeluarga berpindah ke rumah baru.. besor rumah mak Nora… dapur luas, dinning-area juga luas.. hall ade 2 area juga luas, ade 1 bilik di bawah sebesar bilik utama rumah kami.. huhuuu.. tingkat atas pun ade hall untuk lepak2.. ade 3 bilik yang luas di tingkat atas…. en ayah punya lah jeles tengok rumah makNora yang luas tu & harganya adalah 2 kali ganda rumah kami ni… tapi rasanya susah nak dapat dah rege tu untuk area Ipoh ni.. memula ibu melangkah masuk, dalam kepala terus pikir.. mak aii.. rumah 200K… rupanya meleset sangkaan ku… Tahniah MakNora, rezeki tu.. jual rumah kecil dapat rumah 3 kali ganda besor… berbaloi sangat.. Thumbs up

 



 

Menu makan2 tu adalah bihun tomyam, pencuci mulut adalah buah mangga dan sengkuang selek/sapu dgn kuah rojak & ditabur kacang.. mabeles… terutama sengkuang disapu kuah rojak bertabur kacang tu. alamak gambor takde lah… Smile with tongue out

 

.

 

Ramai juga yang datang ke majlis makan2 ni.. mainly adik-beradik PakMan (suami MakNora)… bila sebut PakMan cam tua bebenor plak… walhal PakMan ni muda dari ibu… ekekkeke… Smile with tongue out

 



 

Opah & atok santan pun ade.. tengok dalam gambor tu.. siap periuk besor lagi… kuah tomyam tu boleh la so-so.. tapi en ayah langsung tak makan.. ohya kami bawa nasi goreng kami sekali… Smile with tongue out jadi en ayah hanya layan nasi goreng & rojak sengkuang tu… Ibu? Ibu sapu bersih semua yang ade… Winking smile

 



 

Mana lah ibu tak makin kembang.. koje makan jer.. tak pilih2 langsung.. semua yang sedap, semua pulun…

 



 

ni ler rumah makNora.. lepas abis makan2.. tinggal 3 keluarga jer.. deme melayan movie hantu kaklimah balik rumah… ekekkeke.. lawak sungguh citer tu.. kira 1st time ibu tengok movie ni.. selalu dok dengor review kawan2 blog jer.. lawak sungguh.. macam2 aksi berlari ada… Open-mouthed smile

rumah kami tv kecik yang hampir hilang warna.. rumah makNora ni tv skrin slim tu.. memang besh la kalo tengok movie… “en ayah, agaknya bila kita buleh ade tv cam tu yer??”



Kami balik rumah hampir tengahmalam, (dapat layan separuh jer movie hantu kaklimah tu.. ) itu pun sebab Fikri yang berkali2 dok ajak balik.. PakMan cakap, Fikri ni mengikut perangan atok santan, kalo pergi memana, mana buleh dok lelama. dah kenyang jer terus ajak balik… huhuuu… Smile with tongue out nak buek camno kan.. mesti ade juga cucu yang menurut perangai atok kan… ekekkeke.. sampai je rumah, lepas basuh kaki fikri terus ‘pengsan’.. memang dah time dia tidur tu.. sejak dah sekolah ni jam 9.30 malam memang time tidur.

 

jika suka barangan kraf.. klik gambor coin purse ni




 


 

salam kasih sayang,


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...