Sabtu, 5 Mac 2011

Home » , , , , » Ketumbit

Ketumbit

 

 

Salam bahagia,

 

Bertahun lamanya tak kena ketumbit.. sekali kena pulak masa ni.. dah le sibuk-sibuk nak kenduri… sekali mata plak ketumbit.. adeiihh… tak best betui bila sebelah mata rasa berat… Smile with tongue out nak kedip2 kan mata pun sakit.. huhuuuu….

 

 



 

Adakah mata ku nampak sudah menua… ekekkeke…. Winking smile belum nampak lagi kan garis2 kedut… boleh la perasan muda 20 tahun… Winking smile

 

 



 

Bukan setakat ketumbit.. siap menyimpan tahi mata lagi… huhuuu… Pepagi ni pun masih rasa tak selesa, tapi buat kerja tetap macam biasa.. cuma semalam dilanda sakit kepala & rasa nak pitam.. terbaring juga lah 1-2 jam…

 

Tak baik mengeluh bila sakit kan.. walhal sakit ni sikit jer berbanding orang lain yang lebih parah.

 

Kome pernah kena ketumbit?? Ibu ni kali terakhir kena ketumbit masa form 3… cuba kira dah berapa puluh tahun tu… Smile with tongue out masa sekolah menengah dulu bukan takat ketumbit, tapi bisul pun naik kat mata.. besor2 pulak tu… memang kerap la muka ni kat Hospital Kem Terendak untuk di’potong’ bisul dan ketumbit. Nak picit sendiri memang tak berani.. sebab nya bisul tu selalu naik dibahagian kelopak mata.

 

Kali ni mujur la kat bawah mata, kalo kat kelopak mata… cuba lah kome bayangkan… Open-mouthed smile

 

p/s

hari ni masih tak dapat nak BW @ membalas komen.. harap2 kawan2 sabor yer.. Isnin nanti akan pulun BW habis-habisan.

 

salam kasih sayang,

 


Terima kasih singgah ke blog Kakyong. Jemput singgah ke IG Sihat.Gojes.Cerdas.Pintar , Blog Stokis Qaseh Gold Ipoh dan FB Kakyong HY


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...